Sık Sorulan Sorular

Bir sorum var ?

Sık Sorulan Sorular

1. Karot nedir?

Karot aslında numune almak için kullanılan bir araçtır. Yurt dışında kullanılmaya başlanılan bu metod ülkemizde betona şekil verme işlemlerinde kullanılmış ve genel adına karot denilmiştir. Karot'un sözlük anlamı Havuçtur. Basit havuç çıkarma aparatlarına benzeyen iş yapısı nedeni ile adına karot denilmiştir. Bütün yapılarda ihtiyaç olan karot bir beton delme işlemidir. Pürüzsüz bir delme işlemi gerçekleştirmek için karot kullanımı alternatifsizdir.
İnşaat sektörüne getirdiği yeniliklerden biri olan karot makineleri profesyonel olarak beton delme işlemini gerçekleştirdiği için günümüzde inşaat sektörünün vazgeçilmez bir parçası olmuştur. Karot makineleri betonu delme yöntemiyle numune alınarak beton testi yaptırmak için kullanılabilmektedir.
El Karotu Hidrolik Karot İstenilen Açı ve Çapta (Ø 8mm - 500 mm) Karot Delme İşleri Güvenli Bir Şekilde Döşeme ve Perdelerde Açılım İşleri, Dairesel Şekilde Merdiven Boşluğu Açılması Betonarme yapılarda tesisatın mevcut perde veya döşemeden geçmesi gerektiği durumlarda Karot ile Delme yönteminin kullanılması en kolay ve pratik yöntemlerdendir...

 

 

2. Karot Nerelerde Kullanılır?

Boru geçişlerinde, baca açımında, doğal gaz tesisatı gibi alanlarda kullanılmakla beraber istenilen her alanda kullanılabilir ve beton kesme makinelerinin yanıt vermediği durumlarda kapı ve pencere açımında karot uygulaması gerçekleştirilmektedir.
Üzerince mevcut elmaslar yardımı ile delme işlemi yapan karot makinesi silindir şeklinde kovana sabitlenmiş elmas uçlar ile betonu silindir şekilinde delebilmektedir. Silindir Φ500 çapa ve uzatması 10 metreye kadar delme işlemi yapılabilmekte ve herhangi bir titreşim ve betona zarar vermeksizin karot uygulamaları gerçekleştirilmektedir. Ayrıca ev ve iş yerlerinde Kapı ve pencere deliği açma, Aspiratör deliği açma, modüler oda kesitleri açma gibi alanlarda da başarılı bir şekilde kullanılmaktadır.

3. Hidrolik Kesim Nedir?

Raylı hidrolik kesme makinesi ile darbesiz, gerek demir donatılı gerekse demir donatısız betonlarda, yatay, dikey ve 180º açı ile 50 cm kalınlığa kadar olan betonu kesme işlemi yapılabilmektedir. Vinç yardımıyla çok daha büyük kitleler kesildiği yerden rahatlıkla taşınabilir. Oldukça avantajlı bir o kadar da hızlı bir sitemdir. Kesilen yüzey düz bir yüzey olduğu için ekstra düzeltme işlemi gerektirmez. Vibrasyon olmadığından geriye kalan betonarmede çatlaklar oluşmamaktadır...

4. Hidrolik Kesme Kulanım Yerleri Nelerdir ?

Plan ve Proje değişikliklerinde, Perde, Döşeme, Kolon, Kiriş ve Kapı-Pencere açılımlarında Asansör boşluğu açılmasında kullanılmaktadır.

5. Karot Testi Nedir?

Karot testi, inşaatlarda taze betondan numune alınamadığında durumlarda bitmiş binalarda betonarme karkas sistemin betonun sağlamlığını (mukavemetini) tesbit etmek için yapılıyor. Karot makinası yardımı ile silindir şeklinde alınan beton numuneleri,deney için kesilerek, başlıklanıp ve basınç deneyine tabi tutularak beton sağlamlıkları tespit ediliyor. 

İletişim Formu

Sık Sorulan Sorularımızda sorduğunuz soruların cevabını bulamazsanız, her zaman bizimle iletişime geçebilirsiniz. bilgi@yildizkarot.com